LUTSENKO, GRABCHUCK AND PARTNERS COMPANY
Основні практики: кримінального права, M&A, супроводу і захисту бізнесу, а також:
податкового планування і супровіду угод

01004, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 12

10003, м. Житомир, вул. Перемоги, 10, оф. № 214

Запис на зустріч по тел: +38 (098) 447-55-45

email: vasilijlucenko@gmail.com

Ми працюємо: Пн., Вт., Ср., Чт., Пт. з 09:00 до 18:00. Сб., Нд. - за домовленістю

7 років досвіду
527 виграних справ в судах
254 зареєстрованих компаній

Робоча віза у Польщу

Для виїзду до Польщі з метою знайти роботу знадобитися робоча віза у Польщу, оформити яку можна при наявності запрошення від роботодавця будь-якої польської організації, яка має право (що підтверджується документально) працевлаштовувати іноземних громадян. У разі відсутності запрошувального листа отримання робочої візи у Польщу скасовується (так передбачено за шенгенським регламентом). Максимальний термін дії національної польської робочої візи - 360 / 180. Виходячи із зазначених дат зрозуміло, що власник візи має право працювати у Польщі протягом 6 місяців на рік.

Цікаво! Робоча віза у Польщу дійсна і в інших державах Шенгену:

Австрії, Норвегії, Словаччини, Словенії, Чехії, Естонії, Бельгії, Португалії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Швеції, Греції, Нідерландах (Голландії), Іспанії, Ісландії, Італії, Німеччини, Данії, Люксембурзі, Латвії, Литві, Данії.

Для відкриття робочої візи у Польщу знадобиться (крім зазначеного вище запрошувального листа від роботодавця):

  • заява (і копія) про надходження на роботу, зареєстрованим центром з працевлаштування, де вказані такі відомості:
  • число видачі заяви з підписами та мокрою печаткою;
  • назва організації, яка приймає на роботу, з підписом роботодавця і печаткою;
  • відомості про працівника: ім'я та прізвище, дата народження, дані діючого закордонного паспорта;
  • мета поїздки;
  • період перебування на території Польщі;
  • вказівка особи, котра бере на себе транспортні витрати та проживання.

Якщо ж немає спонсора, то потрібно вказати служби, які готові сприяти громадянам України, котрі хочуть працювати у Польщі (докладніше дізнатися про це можна тут).

Якщо ж робоча віза у Польщу вже втратила свою актуальність, то оформити нову з розширеними можливостями набагато простіше, ніж при відсутності візи взагалі. Така робоча віза дозволяє працювати на території Польщі рік (365 / 365), не покидаючи країни.

Для відкриття річної робочої візи у Польщу необхідно:

  • запрошення від Воєводи (оригінал і копія), придатність якої становить 365 днів, де міститься така інформація:
  • дата видачі даного документу з підписом компетентної особи у Воєводській установі;
  • назва організації, яка приймає на роботу з підписом і печаткою роботодавця;
  • дані заявника: ім'я та прізвище, дата народження, відомості закордонного паспорту;
  • мета і термін перебування заявника на польській території;
  • ім'я спонсора.

Крім заяви, охочому працевлаштуватися у Польщі для отримання шенгенської робочої візи необхідно здати й інші документи: закордонний паспорт, копію українського паспорту, ІНН, медичне підтвердження про придатний для даної роботи стан здоров'я. Іноді пакет документів може трохи змінюватися. Для того, щоб дізнатися про необхідні саме для себе документи, достатньо зв'язатися з консультантом візового центру, який відповість на всі питання по телефону, електронним листом або в офісі.

Послуги юриста по оформленню віз.

,,,
56
компаній на обслуговуванні
32
компанії на юридичному обслуговуванні
17
компаній на бухгалтерському обслуговуванні